A közönség is dönthet, melyik a legjobb megzenésített vers

28 szerzemény érkezett a pályázatra 14, főként debreceni zenésztől. A zsűri és a közönség a legjobb szerzőket, előadókat és hangszerelőket jutalmazza április 10-én a cívisvárosban.

KEDV, REMÉNYEK, TRILLÁK címmel versmegzenésítési pályázatot hirdetett 2015 tavaszán a Debreceni Művelődési Központ és a Debreceni Zenész Klub debreceni szólisták és zenekarok részére. A pályázatra közismert magyar költők újonnan megzenésített verseivel lehetett jelentkezni.

A versmegzenésítési pályázat nyilvános bemutatója április 10-én, pénteken, 20 órakor lesz a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában.

A pályázatra 28 megzenésített vers érkezett 14 zenésztől. A szerzők többsége debreceni, vannak közöttük szólisták, zenekarok, de elsősorban amatőr előadókról van szó.

A zsűri tagjai: Lukács László (Tankcsapda), Pércsi Sándor (Ölveti Blues Band), Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója; Dánielfy Zsolt színművész; Szénási Miklós, a Dehir.hu főszerkesztője, író, popzenész. A zsűri a legjobb előadót és a legjobb hangszerelőt értékeli, a közönség pedig a legjobb zeneszerzőre szavazhat.

Kép: www.debrecenimuvkozpont.hu