Re-blog

re-blog
„a fájdalom nem nemesít” (Beszélgetés Potozky Lászlóval)
Szarka Károly
Ha felütöd a könyvet bárhol, el tudom mondani, mit és hol láttam, mi alapján írtam. Egy kelet-közép-európai nagyvárosban játszódik ez a történet, és amikor írtam, helyszínek tűntek fel a fejemben Budapestről, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről és Csíkszeredából (…)
www.kortarsonline.hu >>>
Rosetta-koncert a Dürer Kertben
Vékony Zsolt
Immár negyedik alkalommal zúzta szét hazánkat a philadelphiai Rosetta, akik augusztus 2-án a Dürer Kertben adtak frenetikus koncertet, azt bizonyítva ezzel, hogy a jelenlegi post-metal/post-hardcore színtérnek továbbra is ők a legjobb és legbiztosabb pillérei. Íme egy némileg rendhagyó beszámoló (…)
kulter.hu
 >>>
Tárlat: Jelzés a világba. A Tett: háború, avantgárd, Kassák
Juhász Tibor
Van-e a művészetnek, szűkebb értelemben véve az irodalomnak cselekvőképessége? Ha van, akkor miben áll? Egy egyedülálló, gyökeresen új művészetfelfogásnak milyen nehézségekkel kell szembenéznie? A politika befolyása alatt álló sajtóközegben hogyan értelmezhető egy, a rendszer karjai közül kibújó, azzal ellentétes eszméket valló lap működése? (…)
apokrifonline.wordpress.com >>>
Vive la France! – Piaf 100 / Budapesti Nyári Fesztivál 2015
Csabai Máté
A francia soundtrackek színe-javából és Piaf-dalokból állt az idei filmzenei koncert a Margitszigeten. A karmesteri dobogón ismét Nic Raine, s ezúttal Élodie Frégé töltötte be a sztárvendég szerepét (…)
www.revizoronline.com >>>