Tiszatájonline | 2014. május 28.

Szegedi tükör – Tóth Tamás Sándor fotói

Behavazott liget fái alatt megbújó pad, sötét felhők réseiből sugárzó alkonyati fény, a szegedi dóm fordított képe egy víztócsa tükrében. Fotók Tóth Tamás Sándor Somogyi-könyvtári kiállításán, amelynek címe, Szegedi tükör, mintegy „rímel” a Fogadalmi templom talapzatával égbe nyúló, első pillantásra meglepő ábrázolására.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának tanító szakos hallgatója tárlatával zárul az SZTE Szegedi Tehetségpont fiatal művészpalántáinak kiállítás-sorozata a Somogyi-könyvtárban.

Tóth Tamás Sándor fotóművész kiállítását Kocsisné Maróczi Margit 2014. május 29-én, csütörtökön délután 5 órakor nyitja meg a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. Verset mond Verba Eszter (Tömörkény István Gimnázium).

A kiállítás június 4-ig tekinthető meg. A program az Egyetemi Tavaszi programsorozatához kapcsolódik.

Tóth Tamás Sándor a művészi önkifejezés iránti igényét így fogalmazta meg:

„Évek óta érdeklődöm a művészetek iránt. Verseket és kisgyermekeknek szóló meséket írok, s ezen alkotási formák mellett a fotózásban is megtaláltam a helyemet.

Fényképeimen olyan pillanatokat, jelenségeket, tárgyakat örökítek meg, amelyek valamiféle érzelmet váltanak ki belőlem, gondolkodásra késztetnek. Jellemzően hétköznapi helyszíneken készülnek a képeim, főleg Szeged és szülővárosom, Orosháza közterein. Meglátásom szerint a nyüzsgő városi létből adódóan nem vesszük észre a minket körülvevő szépségeket. Képeimmel azt szeretném üzenni, hogy érdemes néha megállni egy percre és figyelni arra, mit „üzen” nekünk a város.”

10177333_725123760883505_6846803854982801689_n