Tiszatájonline | 2013. október 9.

Debreceni Boglárka: Pest-Budai Búgócsiga SE

A legkényelmesebb sport, a sakk után, a snailing, a búgócsiga búgatás! Nem nagyobb bullshit, mint a curling, a fingerboard vagy a lábtollas törpetyúk! Workout előtt bemelegítésként három kör a Margit-szigeten, aztán százhatvan félkar-fekvőtámasz, jobbkezeseknek jobbkezes, balkezeseknek balos, hogy edzésben legyünk! Pörgetéshez kell a jó kondíció […]

A legkényelmesebb sport, a sakk után, a snailing, a búgócsiga búgatás! Nem nagyobb bullshit, mint a curling, a fingerboard vagy a lábtollas törpetyúk!

Workout előtt bemelegítésként három kör a Margit-szigeten, aztán százhatvan félkar-fekvőtámasz, jobbkezeseknek jobbkezes, balkezeseknek balos, hogy edzésben legyünk! Pörgetéshez kell a jó kondíció, mert ahhoz, hogy a csiga minél nagyobb fordulatszámon forogjon, percenként legalább százszor, ha nem kétszázszor kell lenyomni a csigatestből kiálló, retró asztali hamutartókéhoz hasonlatos, ott cigarettacsikk-eltűntető, forgótárcsát működtető, bepörgető mechanizmust beindító, műanyaggal bevont fém fogantyúval rendelkező pöcköt! Izommunka a javából! Nyom és pördül, nyom és round, egy és kettő, has behúz!

Az alapszabály szerint bármely két éven felüli, karral rendelkező magyar állampolgár tagja lehet Egyesületünknek, kortól, nemtől, politikai hovatartozástól, szexuális beállítottságtól, s.tébé függetlenül!

Hozzánk nem kell erkölcsi bizonyítvány! A Pest-Budai Búgócsiga Sportegyesület várja azokat a büntetett előéletű személyeket is, akik tehetséget, affinitást éreznek önmagukban a búgatás, a csigázás iránt!

Nemcsak problémás, hanem minden egyes ügyfelünknek javasoljuk Dr. Kenéz Mária SE pszichiáter rehabilitációs, progresszív relaxációs, illetve pszichoterápiás programjainak látogatását, melyek jelenleg kedvezményesen, féláron igénybe vehetők! A kedvezmény nyitási akcióink egyike! Az első tíz jelentkező mentesül a beiratkozási díj befizetése alól! A beiratkozási költség alapesetben húszezer forint per fő, nem egyenlő az éves tagdíj bagatell, 150 rugós összegével. Csak most, ingyen beiratkozás! Részletfizetést elfogadunk, kamatmentes hitel, nullszázalék THM! J

A mentálhigiénés foglalkozásokat, a csigahajtáson kívül történő sportektivitiz gyakorlását nemcsak a megfelelő kondíció elérése, megtartása érdekében kínálja Egyesületünk, feszültség-levezető funkciót is tulajdonít ezen tevékenységeknek. A BSÉ-ben tilos a tüntetés, a vandálkodás, a hergelés, az izgatás, a sporttársak testi-lelki nyugalmának bolygatása, a csapattársak terrorizálása, valamint bármilyen más terrorcselekedet végrehajtása, ergo a fehérterror is!

A BSE az Álmok Paradicsoma! Szakosztályai: a Magic Snail, a Runner Snail, a Brave Snail és a Professional Snail, ez utóbbi Professional Diamond Snail, illetve Professional McLaren Snail alosztályokra tagolódik, de gondoltunk a hátrányos helyzetűekre is! A testi és szellemi fogyatékkal élők jelenlétükkel erősítik sporttársaikban a hálaérzetet, a negatív diszkrimináció elutasítására való hajlamot, ezért jött létre legegyedülállóbb szekciónk a Para Snail, a szegény családok gyermekeinek pedig a Poor Snail kínál különféle szolgáltatásokat!

Egyesületünk célkitűzései között szerepel, hogy a Belvárosi Csigapalota, amely a minden irányból könnyen megközelíthető, kedvező parkolási lehetőségekkel rendelkező Biga utca 12. szám alatt található, az állandóság, a nyugalom és a boldogság szigeteként, mintegy szeretetközpontként működhessen rohanó, sivár, szeretetlen világunkban!

Ügyfeleink vágyainak teljes körű kielégítése érdekében elérhetővé tettük a különféle érintéses, oxigén-, illetve csendterápiákat is intézetünkben! A szolgáltatások igénybe vehetők edzés után, ízlés szerint, bármikor! Hosztjaink és hoszteszeink, masszőreink és asszisztenseink mindenből a legkiválóbb szolgáltatást nyújtják!

A Magic Snail szakosztályt ajánljuk mindazon tizennyolc év feletti természetes személyek figyelmébe, akik csíkos csigák pörgetése közben, önhipnózis segítségével kívánnak személyiségfejlesztéssel foglalkozni, partidrogok nélkül szeretnének felpörögni, a hétköznapinál mélyebb tudatállapoti szinten!

A Runner Snail, valamint a Brave Snail a Professional Snail kategóriában versenyzők előkészítő tagozataként működik. A Runner a 2-14 évesek terepe, a Brave az ifi, 14-21 éves korig! A legjobbak közül kerülnek ki az NB1-es (Nagybúgó1), illetve a CSF1-es (CsigaForma1) versenyzők, akik a Professional Diamond és McLaren kategóriákban nyomhatják! A vadmotorosok mindkét esetben gyémántfejes búgócsigákkal küzdenek, a különbség csupán az eszközök anyagában, a technikai háttér kidolgozottságában rejlik! A Diamond gyémántfejes csigák anyaga szintetikus, a McLaren-csigák könnyített fémvázasak. Verseny közben a McLaren boxokban profi csapatok cserélik a gyémántfejeket és ellenőrzik a sporteszközök állapotát! Minden istállónak, így a Game-nek, a Game&Co-nak, a Game Overnek, a Game Worldnek, a Metal Game-nek, a Game Toy-nak, a Toy-nak, a Gold Toy-nak, az Aluminium Toy-nak, a Humming Topnak és a Spinning One-nak is külön box áll a rendelkezésére, más-más szerelőcsapat segíti munkáját! Egy istállóból két versenyző indulhat a bajnoki cím elnyeréséért. Micsoda kihívás!

A búgócsigák felületén, ha megfelelő fordulatszámon pörögnek, különféle feliratok rajzolódnak ki, úgymint Pick szalámi, Kávés Katica, Adidas nitrocharge, hiszen ezek a különleges sporteszközök kiváló reklámfelületet biztosítanak szponzorainknak, akik legalább akkora nézettségre számíthatnak a Snail Spinen, mint a Forma1 Magyar Nagydíjon, a mogyoródi Hungaroring pályán! A profik már felfedezték a Búgócsiga SÉ-ben rejlő lehetőségeket! Támogassa Ön is a világ első Turbócsigáit!

Mivel a versenyzők eredményességét befolyásolhatja csigájuk koloritja és mintázata, a színharmóniák megteremtésén, a motívumterveken és adaptációkon spiritisztákkal, terapeutákkal, természetgyógyászokkal együttműködő, neves szakemberekből álló dizájner-csapat dolgozik! A színterápia segítségével fokozható a teljesítmény, a betegségek gyógyíthatók, következésképp javulnak a versenyzők eredményei az élet minden terén! Emellett szakértőink meridián tisztítással, valamint a csakrák megnyitásával lehetővé teszik az energiák szabad áramlását a szervezetben, e művelettel pozitívan befolyásolva a klubtagsággal rendelkezők hangulatát! A gyökércsakra vörös, a köldökcsakra narancs, a napfonat citrom, a szív smaragdzöld, a torok kobaltkék, a harmadik szem indigó, a koronacsakra lila, kitűzött céljainak megfelelően tehát mindenki megalkothatja saját szimbolikáját! A Rainbow Factory a szivárvánnyal és a kliensekkel is kooperál!

A futamok végén a győzteseket búgócsiga-éremmel, bőrizomtömlőből készült dísztárgyakkal jutalmazzuk, az országos bajnok egy Varró Dániel által reklámozott Szívdesszertet vihet haza! Szurkolóinknak kókuszos, diós, vaníliás, mogyorós, csokoládés, úgynevezett búgósüteményeket kínálunk! A fenséges, ízletes, tervezetten tradicionális karácsonyi csigatortát az érdeklődők megkóstolhatják itt, a bemutató helyszínén! A speciális édesség különféle ízekben, fondant (csiganyálas), égetett cukor (csigaházas, azaz dobosbúgós), illetve marcipán (csigamészkupak) bevonattal is kapható a Csigapalota büféjében, rendelhető telefonon és interneten, a www.bugocsigase.hu oldalon keresztül, egy kifejezetten a mai alkalomra tervezett, meztelen példánya pedig megnyerhető a tombolán! A tombolaszelvényt vásárlók között további értékes nyereményeket is kisorsolunk! A játékban résztvevőket egyedi súlyzókkal, izomerősítő, kuriozális lábszárcsontokkal és különleges, hand made vízhólyag elleni piros-fehér csíkos sebtapaszokkal ajándékozzuk meg!

Minden regisztrálónk speciális pöttyös labdát kap ajándékba, csak itt, csak ma! Pest-Budai Búgócsiga SE! Pörögj rá, pörögj fel!

festmenynovella11-e1373541603580A XXXVII. Szegedi Nyári Tárlat REÖK-palotában rendezett kiállítását színesítette a Művészetek Találko­zása – fest­mény­novella pályázat, az irodalmipályázat.hu oldal, a ti­sza­táj­online.hu kulturális online magazin, a Tisza­táj irodalmi folyóirat vala­mint a REÖK közös pályázata, melynek témáját a Tárlaton résztvevő kortárs művészek: Kántor Ág­nes, Henn László András, Lakatos Ervin és ef Zámbó István egy-egy inspiratív festménye adta. Első helyezett Boldog Zoltán lett A látogatók című alkotásával, máso­dik  Völgyi Lajos Késő, Szeged című novellája, míg a harmadik Somogyi Ferenc írása, Telefónia (Nő az utcán). A pályázaton szereplő legjobb alkotásokat folyamatosan közöljük oldalon, míg a három díjazott alkotás megjelent a Tiszatáj irodalmi folyóirat 2013. októberi számában is.