Tiszatájonline | 2013. szeptember 27.

Közép-Európa Táncszínház – Derida Dance (Bulgária): Monocrossing

A Monocrossing egy bolgár-magyar koprodukcióban készült multimédiás táncelőadás, amely a videós kalandjátékok struktúráján alapszik: különböző virtuális tereken és kihívásokon keresztül folyamatos keresése annak, ami segít a személyes küldetés beteljesítésében […]

2013. szeptember 28. szombat, 19.30

előadó: Hargitai Mariann
zeneszerző: Ivan Sopov
videó: Polina Sztojanova
koreográfus: Zsivko Zseljazkov

A Monocrossing egy bolgár-magyar koprodukcióban készült multimédiás táncelőadás, amely a videós kalandjátékok struktúráján alapszik: különböző virtuális tereken és kihívásokon keresztül folyamatos keresése annak, ami segít a személyes küldetés beteljesítésében. Az interaktív történetben az előadó azt a karaktert személyesíti meg, akit a rejtélyek megfejtése vezet, mindaddig, míg el nem éri célját.

Az előadás próbái Szófiában és Budapesten zajlottak, mindkét városban tartottak bemutatót az előadás duett verziójából, Hargitai Mariann és a dél-koreai Jungin Lee részvételével, ezt követően itthon az előadás szóló verziója látható.

Zsivko Zseljazkov színész, táncos, koreográfus a szófiai Derida Dance Company és Bulgária egyik első kortárs tánc centruma, a Derida Dance Center társalapítója és művészeti vezetője, számos nemzetközi projekt résztvevője.

Hargitai Mariann a Közép-Európa Táncszínház előadásainak meghatározó szereplője, kiemelkedő előadója, emlékezetes karaktere. 2012-ben az Évad Legjobb Női Táncosa díjjal jutalmazták. A KET társulatában számos hazai koreográfussal volt alkalma dolgozni Hámor Józseftől Duda Éván és Pataky Klárin keresztül Gergye Krisztiánig.

www.cedt.hu

video – az előadás trélere, még duóként:
http://www.szinhaz.tv/series/szogi_csaba_a_kozep-europa_tancszinhazrol/monocrossing

MASZK Őszi Kollekció – 2013. szeptember
színház, tánc és irodalom a Régi Zsinagógában
ALTERRA – Kortárs Előadóművészeti Központ
Szeged, Hajnóczy u. 12.

Információ, jegyelőjegyzés:
MASZK Egyesület (Szeged) * Tel./fax: (62) 312-303 * [email protected]
www.maszk.hu * www.facebook.com/alterra.regi.zsinagoga