Tiszatájonline | 2013. augusztus 27.

Határvilág

PUSZTAI VIRÁG KIÁLLÍTÁSA
Olvasóink egy fiatal művésszel, Pusztai Virággal készült beszélgetést hallgathatnak meg, s képeiből is megtekinthetnek néhány darabot. A művésznő televíziózás és a tanítás mellett folyamatosan foglalkozik festészettel, grafikával és könyvillusztrálással […]

PUSZTAI VIRÁG KIÁLLÍTÁSA

Olvasóink egy fiatal művésszel, Pusztai Virággal készült beszélgetést hallgathatnak meg, s képeiből is megtekinthetnek néhány darabot. A művésznő televíziózás és a tanítás mellett folyamatosan foglalkozik festészettel, grafikával és könyvillusztrálással.

Illusztrációiból önálló kiállításai voltak Szegeden, a Somogyi-könyvtárban, Szentesen, illetve szülőfalujában, a vajdasági Doroszlón, de kollázsait és akrillképeit most először tárja a nyilvánosság elé a szegedi Belvárosi Kamara Galériában, ahol szeptember 11-ig tekinthetők meg.

A kiállítás címe, Határvilág, utal a felvonultatott technikai megoldásokra – szinte mindig jól elhatárolt formákból építi fel képeit – melyek a fikció és a valóság, a mese és az irónia, a média és a művészet határvidékére, vagy akár a földrajzi térre vonatkoznak, amelyben Pusztai Virág él és alkot. A művésszel Tráser László beszélgetett.

[nggallery id=210]