Tiszatájonline | 2013. június 17.

Malek Andrea a Duna Palotában

The Broadway Songbook – ez a címe annak a koncertnek, amelyen Oláh Kálmán zongorista-zeneszerző az 1990-ben alakult Trio Midnight két másik kitűnő zenészével, Balázs Elemér dobossal és Egri János nagybőgőssel játszik. Az est sztárvendége Malek Andrea lesz június 18-án, kedden 19 óra 30 perctől, a Duna Palotában […]

The Broadway Songbook – ez a címe annak a koncertnek, amelyen Oláh Kálmán zongorista-zeneszerző az 1990-ben alakult Trio Midnight két másik kitűnő zenészével, Balázs Elemér dobossal és Egri János nagybőgőssel játszik. Az est sztárvendége Malek Andrea lesz június 18-án, kedden 19 óra 30 perctől, a Duna Palotában.

A különleges esten egyebek mellett Leonard Bernstein, George Gerschwin és Cole Porter híres melódiái csendülnek fel. „Nehéz dalok, de ezt szeretem bennünk, olyan szerzemények, amelyeket össze lehet kapcsolni velem, hiteles tolmácsolásra számíthat a közönség” – nyilatkozta a Tiszatajonline.hu-nak Malek Andrea.

Az énekesnő 20 éve ismeri a Trio Midnight tagjait, így Oláh Kálmánt (zongora), Egri Jánost (nagybőgő) és Balázs Elemért (dob). Többször nagy sikert arattak közös fellépéseiken, illetve a Liszt-díjas Oláh Kálmán hangszerelőként is dolgozott Malek Andreával, például a Five Seasons Jazz formáció Meenting Point című lemezén. Legutóbbi közös projektjükben Oláh Kálmán Michel Legrand slágereit dolgozta fel, amelyek olyan filmekből valók, mint a Yentl, a Cheerbourg-i esernyők, az Egy nyáron át, a Thomas Crown affair.