Tiszatájonline | 2021. február 22.

Beszélgetés Terék Annával

A Magyar Széppróza Napja 2021. évi online programsorozatából ajánljuk: Terék Anna, költővel, drámaíróval Kiss A. Kriszta irodalmár készített interjút a vajdasági prózáról.

A Magyar Széppróza Napja 2021. évi online programsorozatából ajánljuk a Magyar Írószövetség Arany János alapítványa és a MISZJE (Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület) programját: Terék Anna, költővel, drámaíróval Kiss A. Kriszta irodalmár készített interjút.

Terék Annát kivételesen nem szerzőként, hanem olvasóként szólítottuk meg: a mai vajdasági prózáról, az országhatár okozta nehézségekről és legkedvesebb vajdasági olvasmányairól mesél, majd a Csáth Géza-díj kalandos sorsát is elmeséli.

A Magyar Széppróza Napját a Magyar Írószövetség kezdeményezésére 2018 óta ünnepeljük február 18-án, Jókai Mór születésnapján.

Jókai Mór életműve mai napig a magyar irodalom egyik legnagyobb, megkerülhetetlen teljesítménye. Ő volt az első, modern értelemben vett hivatásos prózaírónk, aki írói és szerkesztői munkásságából élt, közéleti szerepeit is íróként viselte.

A maga korában műveit számos nyelvre lefordították, és világszerte elismeréssel fogadták, nagyra értékelték. Művei itthon és külföldön egyaránt népszerűek voltak az olvasók és az irodalmárok körében, könyvei szinte máig példátlanul nagy számban kerülnek kiadásra és fogynak el.