Az Erdélyi Magyar Írók Ligája rendezvényei a Magyar Széppróza Napja alkalmából

A Magyar Írószövetség kezdeményezésére három éve február 18-án, Jókai Mór születésnapján ünnepeljük a Magyar Széppróza Napját. Az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) idén is társszervezője a Magyar Széppróza Napja online eseménysorozatának. Február 18. és 20. között, minden nap délután hat órától hat prózaíró mutatkozik be az erdélyi írószervezet világhálós eseményein, amelyek az E-MIL Facebook– és YouTube-oldalán tekinthetők meg élő közvetítés formájában. Az E-MIL műsorai ugyanezen napokon kerülnek adásba az Erdélyi Magyar Televízióban délután fél tíztől kezdődően.

Február 18-án Haklik Norbert és Szántai János prózaírókkal beszélget Mărcuțiu-Rácz Dóra költő, író, a kolozsvári Helikon szerkesztője. Február 19-én Borcsa Imola prózaíró és Serestély Zalán író, költő lépnek fel Sánta Miriám költő, szerkesztő moderálásában. Zárásképp február 20-án Márton Evelint és Vincze Ferencet kérdezi Codău Annamária kritikus, a marosvásárhelyi Látó szerkesztője.

Az esemény társszervezője a Magyar Írószövetség Arany János Alapítványa és az Erdélyi Magyar Írók Ligája. Támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. Az E-MIL kiemelt médiapartnere az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) és a kolozsvári Videopontes Stúdió.

További részletek: https://www.facebook.com/events/3753344731378714