Trafó – Mi a te ügyed?

ÖLTÖZÉKTERVEZŐI PÁLYÁZATOT HIRDET A TRAFÓ GONDOLAT GENERÁTOR MŰHELYE

„Az én ügyem” címmel társadalmi vagy személyes ügyekhez kapcsolódó ruhatervezői pályázatot írt ki a Trafó edukációs műhelye. A Gondolat Generátor alkotói pályázatára bárki nevezhet, a munkákat január 5-ig várják. A neves szakemberekből álló zsűri január végén hozza nyilvánosságra döntését.

A Gondolat Generátor 9. alkotói pályázatának apropóját a Trafó Kortárs Művészetek Házának egyik legnépszerűbb, a Soharóza – Halas Dóra – Nagy Fruzsina – Bartha Márk – Fekete Ádám alkotócsoport által jegyzet Az Ügy című előadása adja. A produkció megtekintése azonban nem feltétele a részvételnek, kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül bárki pályázhat.

A mindennapjainkat meghatározó ügyekre, a személyes elköteleződésre fókuszálnak a felhívásban: „Mi a te ügyed? Mi körül forognak a gondolataid? Miről beszélnél szívesen? Hogy nézne ki egy ruhadarab, kiegészítő vagy akár egy teljes öltözék, ami az ügy lényegét ragadja meg?”

Pályázni a fenti kérdésekről szóló, egyénileg vagy csoportosan készített, A3-as méretű ruhatervvel és az azt bemutató féloldalas leírással lehet. A technika szabadon választható (rajz, festés, montázs, animáció, fotó). A munkákat 2021. január 5-ig várják a [email protected] címen.

A pályaműveket a különböző szakterületeket képviselő, neves és ismert személyekből álló zsűri értékeli: Nagy Fruzsina, Az Ügy jelmeztervezője, Németh Anikó divattervező (Manier Szalon), Áfra János költő, műkritikus, a Művészek a klímatudatosságért egyik kezdeményezője és Molnár Áron (noÁr) színész, aktivista.

Az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadót 2021. január 29-én 18 órától tartják, a járványhelyzet függvényében online vagy offline. A nyertes alkotásokat pop-up kiállítás formájában mutatják majd be a Trafó közösségi tereiben és online felületein. A díjazottak trafós jegyekkel, az első három helyezett pedig további élményekkel is gazdagodik a Ludwig Múzeum, a Parapark és a MadeBy You jóvoltából.

Bővebb információ: https://trafo.hu/az_en_ugyem_a_trafo_alkotopalyazata

FB-esemény: https://www.facebook.com/events/3464314483651203