Edda Művek, Prognózis, Ámen és Sziámi albumokkal zárul a Lemezjátszó Classic

Négy legendás zenész vendégeskedik decemberben a Lemezjátszó Classic programsorozat estjein. Gömöry Zsolt (Edda Művek), Vörös István (Prognózis), Pajor Tamás (Ámen) és Müller Péter Sziámi egy-egy klasszikus lemezéről mesél Horváth Gergelynek a B32 Galéria és Kultúrtér Facebook-videóiban.

Végéhez közeledik a Lemezjátszó Classic 2020-as sorozata, ugyanakkor decemberben még négy adás is kikerül a B32 Galéria és Kultúrtér Facebook-oldalára. 7-én Gömöry Zsolt, az Edda Művek billentyűse mesél az Edda 6. lemezről. Ez volt az együttes első stúdióalbuma, amin Göme játszott. Rá egy hétre Vörös István a Prognózis második, és egyben utolsó nagylemezéről, a Tele van a város LP-ről oszt meg történeteket. December 21-én Pajor Tamás emlékezik vissza a Neuroticot követő Ámen első albumára, annak dalira. A sort december 28-án Müller Péter Sziámi zárja, hogy melyik lemezzel, az később kerül nyilvánossága. A négy zenésszel – ahogy eddig is – Horváth Gergely, a Klasszik Rádió műsorvezetője beszélget online térben.

– Az élő jelenlétet és találkozást semmi sem pótolhatja, mégis nagy öröm számunkra, hogy az alkotók emlékei online térben is előhívódnak – mondta Horváth Gergely. – A színházi előadásokhoz hasonlóan azt is tapasztaljuk, hogy a Lemezjátszó Classic szélesebb körbe jut el határon innen és túl.

Az online adásokat a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram támogatásával, a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében szervezik meg.

Az online adások itt tekinthetők meg:

www.facebook.com/B32kulturter