Civilként az állam működési hézagaiban – L. Ritók Nóra előadása

2020. december 3., csütörtök, 19:00

Nagy ellentmondás feszül abban, amikor a civilek az állam működési hézagait próbálják betömni. Azokat, amelyek azt jelzik, hogy nem jól működik a rendszer. Ha a civil szféra a civilek adományaiból megoldja, az állam hátradől, hiszen minden rendben van, nincs probléma. A megoldást szolgáló intézkedéseket nem szorgalmazza, a költségvetésében nem tervez ilyet. Ha pedig nem oldja meg, az állam lépéskényszerbe kerül…ám a rendszerszintű megoldások lassan körvonalazódnak, a társadalmi problémák pedig általában gyors beavatkozást követelnek. A civilek nem tudják elnézni a problémákat, mert ők közvetlenül találkoznak vele, míg az állam ezeket a megtapasztalásokat nem, vagy nem úgy érzékeli. Mi lehet a megoldás? Segítenünk kell, vagy hagyni?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ L. Ritók Nóra mesterpedagógussal, szociális szakemberrel, az Igazgyöngy Alapítvány alapítójával.

Az előadó saját honlapján további részleteket olvashatnak szociális és oktatói, valamint művészeti tevékenységéről: https://l.ritoknora.hu/

Jegyárak:
Támogatói jegy – dák: 500,-
Támogatói jegy – felnőtt: 1000,-
Extra támogatói jegy: 4000,-

Az online programjainkra a jegyek vásárlásával a ZUG Színház és Művészeti Tetthely működését és fennmaradását támogatod. Köszönjük előre is segítséged!

Jegyek: https://tixa.hu/L_Ritok_Nora_eloadas

A szervező honlapja: http://homoludensproject.hu/
A szervező elérhetősége: [email protected]