Jazz Kocsma – Pál Sándor Attila Balladáskönyv című kötetének bemutatója

PÁL SÁNDOR ATTILA: BALLADÁSKÖNYV

Időpont: 2020. november 3. 20:00

Helyszín: Jazz Kocsma,
Kálmány Lajos u. 14.

Esemény >>> 

Törzsasztal Műhely bemutatja:

Pál Sándor Attila Balladáskönyv című kötetének bemutatója.

A szerzővel Bíró-Balogh Tamás beszélget. A balladai homály zenei kivitelezője: Kardos Gergely.

BALLADÁSKÖNYV (Magvető, 2019.)
A Balladáskönyv egy ízig-vérig mai verseskötet, amely megmutatja, milyen teremtő és ugyanakkor romboló erővel bír a hagyomány és az emlékezet. Pál Sándor Attila versei az Arany János-i és a népballadákat szólaltatják meg ma is érvényes hangon. A balladák nemcsak közös történetek elmesélésére alkalmasak, de lehetőséget adnak arra is, hogy a lassan eltűnő falusi, paraszti kultúrára vessenek megértő pillantást.

PÁL SÁNDOR ATTILA költő, szerkesztő. Szankon született, hét évig Szegeden élt, ekkoriban járt Tamás óriáira is, beült előre és sosem jegyzetelt. Most Szentendrén él.

BÍRÓ-BALOGH TAMÁS irodalomtörténész, a SZTE JGYPK oktatója. A 20. és a 21. század magyar irodalmával foglalkozik. 2013-ig a BTK oktatója volt, tanította és vizsgáztatta Sanyit is.

KARDOS GERGELY a Vacsora Zsuzsival basszusgitárosa. Zenei mindenevő, hobbija a Matchbox- és lemezgyűjtés. Kedvenc külföldi zenekara, ha csak egyet lehet választani, akkor az Eels. Kedvenc hazai zenekara mindig más, de jelenleg az Elefánt – Meg Egy Cukorka – Carson Coma szentháromságban mozog. Kedvenc itala a tej (bármi mellé, bármikor).

Borító: Kicsi Tihamér / shed designs

Az eseményen becskassza működik.
FAQ: http://bit.ly/2sOXfdp