Ráolvasás 04. – Tóth Kinga Írmag című könyvének bemutatója a Grand Caféban

TÓTH KINGA: ÍRMAG / OFFSPRING

Időpont: 2020. október 27. kedd 19:00

Helyszín: Grand Café,
Deák Ferenc u. 18.

Esemény >>>

× × ×

RÁOLVASÁS 04.

Tóth Kinga Írmag / Offspring című művészeti albumának bemutatója.

Moderátor: Szutorisz Szabolcs

Zene: Open Circus

A program a Szépírók Társasága támogatásával valósul meg.

× × ×

Írmag / Offspring (YAMA Books, 2020.)

Tóth Kinga poétikájában a maradék nem a bevégződés következménye, hanem egy friss kezdet ígérete. Poszthumanista újrateremtése egy meghatározhatatlan idejű apokalipszis utáni terepen bomlik ki sokrétű és rétegzett esztétikai programmá, melynek enciklopédikus összefoglalója a nyáron megjelent Írmag / Offspring című kétnyelvű album: korábbi versek roncsain sarjadó líratelepek, audionyesedékek, filctollkommentárok, szemét-szöveg montázsok, vagyis olyan szerves és aktív hulladékok gyűjteménye, amelyek a szerző kontúrjait helyettesítik.”

(Győrffy László: Hódító maradék × https://bit.ly/2HdfUGz)

× × ×

TÓTH KINGA intermediális alkotó-performer, magyar, német és angol nyelven alkot, munkáit installációkkal, performanszokkal adja elő. Ez évben a svájci Zugban töltötte irodalmi ösztöndíját, ahol az ÍRMAG-OFFSPRING albuma is elkészült, melyet a YAMA kiadó jelentetett meg áprilisban. Nemzetközi irodalmi és művészeti munkájáért 2020-ban a Hugo Ball támogatói díjat és a Bernar Heidsieck-performatív irodalmi díjat kapta meg. Jelenleg Budapesten, az aqb művészcentrumban él és alkot, legutóbbi kiállitása a fotóművész Kaspar Mattmannal szeptemberben a 1111 galériában volt megtekinthető. 2021-ben a berlini Stiftung Starke és a bázeli Villa Renata alkotója.

Honlap × www.kingatoth.com

SZUTORISZ SZABOLCS rendezvényszervező, a Törzsasztal Műhely alapítótagja.

Az OPEN CIRUS a Grand Café és a szegedi Szabad Improvizációs Műhely összefonódásából létrejött kísérleti formáció. Zenélnek: BRESTYÁNSZKI BERNADETT és TASKOVICS VIKTÓRIA.

× × ×

Plakát: Kicsi Tihamér / shed designs

Az eseményen becskassza működik.