Szent II. János Pál pápával a metróban

Az M2-es, M3-as és M4-es metróvonalakon közlekedő szerelvényekben 2020.  október 22-től egy hónapon keresztül lesznek olvashatók Szent II. János Pál pápa gondolatai, a Szentatyát ábrázoló ritka felvételek kíséretében.

A budapesti Lengyel Intézet II. János Pál pápa születésének centenáriuma alkalmából rendhagyó módon, a metróban állít emléket a Szentatya személyének és tanításának. A Metró Galériában a lengyel pápa 10 gondolatával találkozhat az utazóközönség. A pápától származó idézetek a róla készült ritka felvételek kíséretében kerülnek bemutatásra. Karol Wojtyłát Adam Bujak, a Szentatya fotósaként is számon tartott fotóművész lencséjén keresztül láthatjuk.

A kampányt Joanna Urbańska, a Lengyel Intézet igazgatója ismerteti Szent II. János Pál pápa liturgikus emléknapján, október 22-én, 9.30 órakor a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom altemplomában (1056 Budapest, Március 15. tér). A sajtótájékoztatón részt vesznek továbbá dr. Osztie Zoltán, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa, valamint Jan Dziedziczak államtitkár, a külföldön élő lengyelekért felelős kormánybiztos.

A kampány partnere a szombathelyi Szülőföld Kiadó, a Lengyel Intézet kezdeményezésére nemrég kiadott „A függetlenség szentje” című kötet kiadója.