A FISZ új kötetei

A Fiatal Írók Szövetsége idén nyárra négy kötettel jelentkezik. A könyvek nyomtatott változatban június közepétől lesznek elérhetőek.   

Ozsváth Zsuzsa (1992) költő, író, képzőművész. Nagyváradon született. Részt vesz az Élő Várad Mozgalom projektjeiben, tagja a Fiatal Írók Szövetségének. 2016-ban Kinde Annamária-díjjal, 2018-ban a Communitas alkotói ösztöndíjával, valamint Látó-nívódíjjal jutalmazzák. Versei, prózái erdélyi, magyarországi és szlovákiai online és nyomtatott lapokban jelentek, jelennek meg. Első készülő kötete az Előző részek címet viseli. A fülszöveget Kovács András Ferenc írta, a szerkesztő Antal Balázs.

Kemenes Henriette (1988) költő, műfordító. Nagyváradon született. Jogot és irodalmat tanult. 2017-től a Várad Kulturális Folyóirat szerkesztőségi titkára. Írásait számos irodalmi folyóirat és antológia közli. Debütkötete Odú címmel 2020-ban jelenik meg. A FISZ, az Élő Várad Mozgalom és a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének tagja. Kinde Annamária-díjas. A fülszöveget Kemény István írta, a szerkesztő Antal Balázs.

Kabai Csaba (1979) költő, író, fordító. Ongán nőtt fel. Budapesten él. Nős, két gyermek apja. Munkáit többek között a 2000, A Vörös Postakocsi, a Csillagszálló, a Forrás, a Hévíz, a Kalligram, a Kortárs, a Literatura, a Műút, a Palócföld, a Tiszatáj és az Új Forrás közölte. Első kötete Árnyékboksz címmel jelenik meg. A fülszöveget írta és a szerkesztő Tinkó Máté.

Székely Örs (1992, Kolozsvár) kiugrott kántor, költő. A szem lírarovatát szerkesztette. Németből fordít kortárs lírát, viszont a következő projektje Hölderlin. Koordinátái Kolozsvár, Cărpiniș, Budapest, Berlin. Jelenleg doktoriját írja (az örökkévalóság ökonómiái – vallás és kapitalizmus a 17. században, magyar nyelvű jezsuita elmélkedések + Walter Benjamin) és permakultúrával foglalkozik. Első kötete ostinato címmel jelenik meg. A fülszöveget Borbély András írta, a szerkesztők Gondos Mária Magdolna és Sirokai Mátyás.