Haász István festőművész inspirálta a Deák17 Galéria új kiállítását

Kiállítás
A SÍKBÓL A TÉRBE
2020. január 8 – február 22.

A BME Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki Kar, Rajzi és Formaismereti Tanszék másodéves építészhallgatóinak kiállítása, akiket Haász István képzőművész inspirált.

“Vizuális gondolkodás síkban és térben, forma és téralkotás két és három dimenzióban. Alkotó munkánk során a dimenziók és műfajok közötti átjárás lehetőségeit keressük, úgy hogy követjük a vizuális gondolkodás öntörvényű logikáját, amint a vonalból rajz lesz, a rajzból kép, a képből plasztika, a plasztikából pedig elvont architektúra. Haász István képzőművész által inspirálva – másodéves építészhallgatókkal dolgozva –, az architektonikus gondolkodás, a vizuális nyelv és grammatika autonóm logikáját megismerve, utat keresve és átlépve a síkból a térbe, szervezzük a formát, a teret és a struktúrát két és három dimenzióban.”

Megnyitó: 2020. január 8. 17 óra

Megnyitja: HAÁSZ ISTVÁN festőművész

Kiállítás
VAN MŰVÉSZI VÉNÁD? – PILLANGÓ-HATÁS
2020. január 31 – február 22.

A nemzetközi Van művészi vénád? című, középiskolásoknak szóló nyílt művészeti verseny magyar döntőseinek kiállítása. Az alkotópályázat témája a pillangó-hatás volt. A kiállításon 15 és 19 év közötti diákcsoportok képzőművészeti alkotások formájában mutatják meg, hogy az Ő pillangó-hatásuk mit változtatna a világunkon.

Vajon okozhat-e egy pillangó aprócska szárnycsapása jelentős változást a világ másik felén? Vajon milyen hatással lehetnek a jövőnkre cselekedeteink és a napról napra történő kis változtatások az életünkben? Az újrahasznosítás, a veszélyeztetett fajok védelme, az ökológiai lábnyomunk csökkentése megmentheti a világunkat? A kiállítás a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeummal együttműködésben jön létre.

Megnyitó: 2020. január 31. 16 óra

Program
VILÁGJÁRÓ GYEREKEK – MOLDOVA
2020. január 18. szombat, 9.30 – 12.30

Új év – új ország! A Világjáró Gyerekek családi programon januárban egy kicsi, de annál érdekesebb országgal ismerkedhetünk meg: 2020-ban Moldova lesz az első vendégünk. Készíts velünk fonalbabát, karkötőt, Hóanyót vagy Hóapót, és ismerkedj meg Toppanccsal is, aki csak alig nagyobb, mint a csizmája, mégis folyton tekereg valamerre. Gyere, csavarogj velünk Te is Moldovába!

Együttműködő partner: Moldovai Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége

Regisztráció: A programon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a honlapon keresztül lehet.

Ajánlott életkor: 3-10 év

Kiadvány
A KÖR NÉGYSZÖGESÍTÉSE 2. – MÚZEUMPEDAGÓGIAI KÖNYV

Megjelent a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 2017/2018. évi múzeumpedagógiai foglalkozásainak összefoglaló kézikönyve.

A kiadványt ajánljuk minden általános és középiskolai tanárnak, aki különböző kreatív módszerekkel szeretné a napi órákat izgalmasabbá tenni vagy a tudásátadás új módszertani lehetőségei iránt érdeklődik. Reményeink szerint hasznosnak találják majd a művészeti neveléssel vagy speciális igényű gyerekek oktatásával foglalkozó pedagógusok mellett, mindazon szülők és nagyszülők is, akik a gyerekeikkel, unokáikkal töltött időt szeretnék színesebbé tenni. Bátran válogassanak a vállalkozó kedvűek a foglalkozások között, sőt nyugodtan fejlesszék tovább saját igényeik és a gyerekek érdeklődése szerint!

A könyv megvásárolható nyitvatartási időben a Deák17 Galériában. Ára: 2000 Ft.


Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitva tartás: Kedd – péntek: 10:00 – 18:00 / Szombat: 09:00 – 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva
A kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és programok díjmentesen látogathatók.