ArteKino – decemberben ismét az európai filmeké a főszerep!

Az ArteKino Filmfesztivál (dec. 1–31.) negyedik kiadása ma indul Magyarországon is, 10 friss, új európai filmmel, amikre ingyesen lehet virtuális jegyet váltani egészen Szilveszter éjszakájáig, vagy ameddig a készlet tart. Minden filmre van ötezer jegy, ám ez Európa összes országában kapható, így egyes slágerfilmekre könnyen elfogyhatnak a jegyek. Idén is lehet szavazni és virtuálisan kiosztani a fesztivál közönségdíját.

A filmbarátokat kényezteti a fesztivál, hiszen minden filmet magyar felirattal látott el, sőt rendezői nyilatkozatot, szinopszist és filmajánlót is mellékelt, hogy segítsen a tájékozódásban.

Mi, mint független filmforgalmazók, ünnepként éljük meg az ilyen alkalmakat, amikor ízléssel kurált friss tartalmakat ilyen színvonalon tesznek közkinccsé. Az ArteKino Filmfesztivál nemcsak azt bizonyítja, hogy tucatszámra készülnek jó filmek Európa-szerte, amikről még csak nem is hallottunk, hanem hogy jól is fel lehet használni úniós támogatásokat.

Az ArteKino Filmfesztivált gyerekkorában Scope100 projekt néven a magyarhangya inkubálta négy éven keresztül, több külföldi filmforgalmazóval együttműködve és számtalan közösségi vetítést és vitát indukálva. A Scope100 projekt győzteseként mutatta be a magyarhangya a Magam ura, a Madárkák, a Rég nem szerelem és a Nem vagyok boszorkány című filmeket.

Az ArteKino Filmfesztivál ma 45 európai országból érhető el és 10 nyelvből lehet a filmekhez feliratot választani.

A mi kedvencünk az idei válogatásból a Selfie, amely két dél-olasz tizenéves mobilján rögzített videókból tallózik és fedi fel a nápolyi fiatalok előtt tornyosuló kihívásokat. A Selfie az egyik nominált a Legjobb Európai Dokumentumfilm kategóriában az idei European Film Awards-on, amelynek díjkiosztója most szombaton lesz.

A filmek ingyenesen elérhetőek az alábbi linken, egy gyors regisztrációt követően: https://www.artekinofestival.com