Robotok – japán mesék – gördeszkák

DECEMBERI PROGRAMOK A DEÁK17 GALÉRIÁBAN

Kiállítás
FORMÁLD A VILÁGOD!
2019. december 10 – 14. – Díjátadó és megnyitó: december 7. 14 óra és 16 óra

A 2019-es <19 szabadfogású számítógép verseny legjobb pályaműveiből rendezett interaktív kiállítás, amelyen 19 év alatti fiatalok művészeti alkotásai láthatók. Találkozhatsz itt a mindennapi problémákra adott különböző digitális megoldásokkal, vagy olyan robotokkal, amelyek hozzájárulhatnak a világ jobbá tételéhez. Ezek megépítéséhez a fiatal alkotók számítógépet vagy mobiltelefont használtak. Gyere el és nézd meg, hogyan tesztelik mások a digitális eszközökben rejlő kreatív potenciált! Együttműködő partner: C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány

Kiállítás
PIROSPOZSGÁS MESÉK – SATOE TONE ILLUSZTRÁCIÓI
2019. november 8 – december 14.

Satoe Tone japán gyermekkönyv illusztrátor munkáit harmadik alakommal tekintheti meg a magyar közönség Budapesten. Alkotásaiban felfedezhetők a hagyományos japán művészeti alapok, de a modern európai trendek nyomai is. Finom, álomszerűen légies ábrázolásai nem csak a gyermekek, de szüleik szívét is rabul ejtik. Együttműködő partnerek: Japán Alapítvány Budapesti Iroda, Budapesti Illusztrációs Fesztivál

Kiállítás
AZ UTCA NEM JÁTSZÓTÉR – A GÖRDESZKÁZÁS TÖRTÉNETE BUDAPESTEN, 1978-2019
2019. szeptember 6 – december 14.

A kiállítás egy hobbiból szubkultúrává vált alternatív sport, a gördeszkázás történetét követi végig a hetvenes évek második felétől napjainkig. Célja, hogy bemutassa a változó Budapesten egy akkor felnövekvő generáció útkeresését, a „nyugati” életérzés helyi értelmezését, és olyan fontos jellegzetességekre világítson rá, mint a kreativitás, kockázatvállalás és közösségteremtés. Kurátor: PETRÁNYI Zsolt

A kiállítás a VANS Magyarország és Budapest Sportfőváros támogatásával valósult meg.

Program
AZ UTCA NEM JÁTSZÓTÉR I KATALÓGUSBEMUTATÓ ÉS FILMVETÍTÉS
2019. december 13. 18:00 – 20:00

Az utca nem játszótér gördeszkás kiállítás záróeseménye. Bemutatásra kerül a kiállítás katalógusa és a tárlathoz készült deszkás film is, amelyet Petrányi Zsolt kurátor Sarkadi Nagy Balázs videoklip- és animációs filmrendezővel együtt készített.

Pályázat
„ÉN KICSI SZÖRNYEM” – SZÖRNYRAJZOLÓ PÁLYÁZAT 6-12 ÉVES GYEREKEKNEKbeadási határidő: 2020. január 31. 18 óra

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria rajzpályázatot hirdet a 2020 tavaszán nyíló „Én kicsi szörnyem – Szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban” kiállításhoz kapcsolódóan, 6-12 éves gyerekek számára.

Hogyan is fest egy szörny? Nagy fogai vannak és pikkelyes bőre? Vagy éppenséggel cuki simi-lény nagy szemekkel és puha bundával? A szörnyek annyifélék lehetnek, ahányan csak vagyunk, hiszen képzeletünk teremtményei. Helyesebb is lenne talán képzeletbeli lényeknek nevezni őket. Az ijesztőbb változatok jók arra, hogy alakot adjanak félelmeinknek. Vannak sötétség szörnyek, suli-szörnyek, bogár-szörnyek és spenót-szörnyek, aszerint, kinek mi a legszörnyűbb. De lehetnek egyszerűen csak fura lények, póklábú halak és halszemű gyíkok, meg mindenféle ufó-szerű lények, akik kipattannak a rajzoló fantáziájából.

A pályázatra olyan rajzokat vagy festményeket várnak, amelyek a gyerekek fantáziáját, szorongásait megtestesítő teremtményeket, lényeket ábrázolnak. A munkák bármilyen technikával készülhetnek. A beérkezett alkotások közül szakmai zsűri választja ki az általa legjobbnak ítélt munkákat, amelyek bemutatásra kerülnek a kiállításon.

Pályázati feltételek és további részletek: www.deak17galeria.hu/palyazatok

Kiadvány
A KÖR NÉGYSZÖGESÍTÉSE 2. – MÚZEUMPEDAGÓGIAI KÖNYV
Megjelent a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 2017/2018. évi múzeumpedagógiai foglalkozásainak összefoglaló kézikönyve.

A kiadványt ajánljuk minden általános és középiskolai tanárnak, aki különböző kreatív módszerekkel szeretné a napi órákat izgalmasabbá tenni vagy a tudásátadás új módszertani lehetőségei iránt érdeklődik. Reményeink szerint hasznosnak találják majd a művészeti neveléssel vagy speciális igényű gyerekek oktatásával foglalkozó pedagógusok mellett, mindazon szülők és nagyszülők is, akik a gyerekeikkel, unokáikkal töltött időt szeretnék színesebbé tenni. Bátran válogassanak a vállalkozó kedvűek a foglalkozások között, sőt nyugodtan fejlesszék tovább saját igényeik és a gyerekek érdeklődése szerint! A könyv megvásárolható nyitvatartási időben a Deák17 Galériában. Ára: 2000 Ft. A Galéria 2019. december 14-ig tart nyitva. Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 17. l. emelet.

 

A Deák17 Galéria 2019. december 17-től 2020. január 7-ig ZÁRVA TART.
Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitvatartás: Kedd – péntek: 10:00 – 18:00 / Szombat: 09:00 – 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva
A kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és programok díjmentesen látogathatók.