ZUG – Kerekasztal Színház: Vitaszínház a környezettudatosságról

VITASZÍNHÁZ A KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRÓL

Helyszín: ZUG Színház és Művészeti Tetthely (Szeged, Gyertyámos utca 4.)

Időpont: 2019. november 28. 18:00

Esemény megtekintése >>>

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ hazánk első színházi nevelési társulata. Küldetésük olyan színházi előadások megvalósítása, amelyek interaktív módon vetnek fel – életkortól függetlenül mindenki számára érdekes – társadalmi és erkölcsi kérdéseket. Előadásaik során a fiatalok nem egyszerűen nézői, hanem alkotó résztvevői a színházi eseménynek. Céljuk, hogy gondolkodásra ösztönözzenek és kérdéseket vessenek fel. Előadásaik alatt minden résztvevő véleménye, ötlete, személyes megjegyzése meghallgatásra talál, és hozzáadódik a közös játékhoz. Munkájuk a különböző színházi formák és pedagógiai módszerek kölcsönhatására épül.

A vitaszínház fő célja, hogy a résztvevők megismerjék egymás véleményét korunk legégetőbb társadalmi kérdései kapcsán. A résztvevők moderált keretek között vitatkozhatnak előre meghatározott témákról. A vita során problémafelvető színházi jeleneteket látnak a nézők, melyekkel kapcsolatban állást foglalnak.

A színházi jelenetek megtekintése után jön el a vita ideje: a résztvevő csapattagok megpróbálhatják meggyőzni egymást a maguk igazáról. A vitába bekapcsolódhatnak a meghívott – szakmai vagy tapasztalati – szakértő vendégek is.

A részvétel azon résztvevők számára is élvezhető és izgalmas, akik nem kedvelik a nyilvános szereplést, mivel csupán azzal is kifejezhető a témával kapcsolatos vélemény, hogy a nézőtér mely részén foglalnak helyet.

A környezettudatosságról szóló vitaszínházunk középpontjában a globális klímaváltozás áll. A vita gyújtópontjában tehát napjaink egyik legaktuálisabb kérdése áll, de igyekszünk a téma eddig bebarangolatlan tájait is felfedezni.

jegyfoglalás: [email protected]

Jegyárak: Elővételben felnőtteknek 2500 Ft / fő; diákoknak 2000 Ft.
Támogatói jegy: 5000 Ft-tól kedv szerint. Szakmai jegy: 1000 Ft.
Helyszínen: felnőtteknek 3000 Ft, diákoknak helyszínen 2500 Ft

Elővételes jegyvásárlás a ZUGban:
kedden, csütörtökön és pénteken 16:30-18:30
Lefoglalt jegyeiteket november 22-ig tudjátok megvásárolni a ZUGban.