SZTE – Indul az AudMax Esték előadássorozat

November 13-án 18 órakor kezdődik a szegedi bölcsészkar és a Pro Philosophia Szegediensi Alapítvány közös programsorozata, az AudMax Esték. Első alkalommal Prof. Dr. Racsmány Mihály pszichológus tart előadást…

Az AudMax Esték sorozat előadói olyan neves szakemberek, akik sok szállal kötődnek a szegedi egyetemhez: tanítottak itt, vagy szoros kutatási együttműködésük van a BTK oktatóival, kutatócsoportjaival.

Első alkalommal prof. dr. Racsmány Mihály pszichológus tart előadást Jó-e, ha könnyen tanulunk? A kívánatos nehézség és a teszt szerepe a hosszú távú tudás megszerzésében címen.

Racsmány Mihály a BME Kognitív Tudományi Tanszékének egyetemi tanára, 2014 szeptemberétől az MTA-BME Nemzeti Agykutatási Program Kutatócsoport vezetője. 1999 és 2012 között az SZTE BTK Pszichológia Intézetének főállású, majd részidős munkatársa volt. Bolyai-plakett-díjas. Kutatási területei: Emlékezeti és tanulási folyamatok vizsgálata, az emlékezeti működés és zavarok idegrendszeri hátterének vizsgálata, kognitív neuropszichiátriai kutatások szkizofréniával, kényszerbetegséggel (OCD) és depresszióval diagnosztizált betegcsoportoknál, a munkamemória és a kontroll rendszer vizsgálata, neurológiai betegcsoportok neuropszichológiai diagnosztikája, a kontroll rendszer és az emlékezeti előhívás működésére épülő tanulási stratégiák vizsgálata.

Az előadás rövid tartalma itt elérhető.

Helyszín: SZTE BTK, Auditorium Maximum, II. emelet (Szeged, Egyetem utca 2.)

Jegyár: 400 Ft (SZTE BTK-s oktatóknak és hallgatóknak ingyenes)

A rendezvény a Pro Philosophia Szegediensi Alapítvány és az SZTE BTK közös programja, valamint az Őszi Kulturális Fesztivál kísérőprogramja. A Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztő és Környezetkultúra Kollégiumának a támogatásával valósul meg.

A Facebook-esemény itt elérhető.

Forrás: SZTEinfo