Szegedi Nemzeti Színház – Kormányos Ákos: Raktárépület

KORMÁNYOS ÁKOS: RAKTÁRÉPÜLET

Helyszín: Szegedi Nemzeti Színház (Vaszy Viktor tér 1., Szeged, 6720)

Időpont: 2019. szeptember 21. 21:00 

Esemény >>>

A Szegedi Nemzeti Színház, Kooperáló elnevezésű színházpedagógiai alkotóterének előadása.

„Az elmúlt években sokat foglalkoztam műveimben a szexualitással és a testfelfogással, a különféle erőszakformákkal, amik megtalálhatóak a társadalmunkban. Ebben a nyertes drámámban is egy nemi erőszak lefolyását mutatom be különböző szempontokból. A műben “hallhatjuk” az áldozat és az elkövetők gondolatait is, azt, hogy mi hangzik el a fejükben, miközben a szörnyűség megtörténik, illetve elkövetik. Talán különösnek tűnhet a témaválasztás, azonban jobban belegondolva talán mégsem az. Az irodalomnak és a művészeteknek általában feladata a mély emberi témák bemutatása, éppen ezért én is azokkal a dolgokkal foglalkozom, amelyekről egyébként nem merünk, vagy nem tudunk beszélni.” – Kormányos Ákos (Szegedi Egyetemi Magazin – Kocsis Bernadett)

Színészek: Aradi Fanni, Csíkos Szonja, Frajsták Raul, Kukovecz Ákos, Kunos Diána, Nagy Blanka, Sebesvári Eszter, Szentjóbi Tamás, Zsarnai Emese
Plakát: Kovács A. Gyula
Írta: Kormányos Ákos
Rendező: Kállai Ákos

Az előadást követő beszélgetés vendége, Dr. habil. Szilárdi Réka az SZTE Vallástudományi tanszékének adjunktusa, az MTA Convivence Kutatóintézetének munkatársa, aki Szegeden hallgatott irodalmat, majd vallásszociológiát, később a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézetében doktorált és habilitált. Az Alapítvány a Mentálhigiéné oktatására szervezet kuratóriumi elnöke, és a Mindset szegedi csoportjának állandó kerekasztal tagja.

A program ingyenes, azonban a korlátozott nézőszám miatt kérjük az alábbi email címen regisztráljanak:
[email protected]

Az előadást a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében játsszuk, melyet a Deák Ferenc utca felől tudnak megközelíteni.