Vass Norbert Indiáncseresznye című kötetének bemutatója

„Szerencsések vagyunk, hogy valaki nem felejtette el, milyen volt felnőni egy vidéki kisvárosban a kilencvenes évek Magyarországán. Akik pedig nem éltek akkor és ott, ebből a kötetből megtudhatják, milyen a posztkommunista gyerekkor, a kontrás BMX-ek, a másolt VHS-ek és a Turbo rágó romantikája” – írja Vass Norbert kötetéről Totth Benedek.

Vass Norbert 1985-ben született. Alkudott alámondásos akciófilmekre a lengyelpiacon és szétgyepált legalább három joystickot. Biflázott Mortal Kombat-kivégzéseket, mászott villámvert gyümölcsfákra és háló nélküli gyűrűkre dobált csont nélküli hárompontosokat vagy sok nagy-nagy homályt. 2018-ban Móricz Zsigmond ösztöndíjat kapott. Az Indiáncseresznye az első novelláskötete.

A Fiatal Írók Szövetsége és az Apokrif Könyvek gondozásában megjelent könyvről a bemutatón Reichert Gábor irodalomtörténész kérdezi a szerzőt. Az est zenei kíséretét Czitrom Ádám biztosítja.

„Úszni vagy meghalni, pöcsösök?, érdeklődött a Matyi, mikor megjött, mi meg mondtuk, hogy úszni inkább, pedig utáltunk arra gondolni nagyon, hogy bele kell hamarosan a jéghideg, mélyzöld vízbe ugrani” – olvassuk a Mélyzöld című szövegben.

Ezúttal nem kell. Annak viszont nagyon örülnénk, ha velünk ünnepelnétek Vass Norbert első novelláskötetének megjelenését, az est végén pedig egy pohár mélypiros szörppel koccintanátok a szerzővel.

Időpont és helyszín: 2019. május 9., 18:00, Lumen Kávézó (1085 Budapest, Horánszky utca 5.)

A belépés ingyenes.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/events/2230477837202420/