Emberkereskedelem elleni kampánnyal jön a mozikba az Egy nő fogságban

Április 18-tól vetítik a hazai mozik Tuza-Ritter Bernadett közel 30 díjat nyert dokumentumfilmjét, az Egy nő fogságbant. A film alkotói és forgalmazója, az ELF Pictures közös kampányt indít az áldozatok segítése érdekében.

Az Egy nő fogságban tavaly január óta a világ filmfesztiváljait járja. Több, mint 80 hazai és nemzetközi filmes mustrára kapott meghívást, megjárta a Sundance Filmfesztivált, Európai Filmdíjra jelölték, és közel 30 díjat nyert el eddig – köztük a magyar és a nemzetközi filmkritikusok Fipresci-díját. A felkavaró alkotás az 52 éves, rabszolgaként tartott Maris történetét követi, aki tíz év után megpróbál kitörni a fizikai és lelki elnyomásból, és úgy dönt, megszökik.

A modernkori rabszolgaság jelensége nem egyedi és elszigetelt: a Global Slavery Index (GSI) jelentése szerint ma Magyarországon legalább 36.000 ember él rabszolgasorban. A hazai szakemberek szerint ez a szám jóval nagyobb lehet a gyakorlatban: egy tízezer fős magyar településen 50-100 rabszolgával is találkoznak.
A film alkotói és forgalmazója közös kampánnyal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy áldozatok a közvetlen közelünkben is élhetnek, de segítség nélkül nem tudnak kilépni kizsákmányolt helyzetükből.
„Filmemmel szeretném a néző figyelmét felhívni arra, hogy a társadalom perifériáján élő emberek sorsát erősen befolyásolja, hogy tudomást veszünk-e róluk, vagy sem.” – Tuza-Ritter Bernadett rendező
SEGÍTENÉL? SEGÍTSÉG KELL?

Ha Te is bajba kerültél, vagy tudsz hasonló helyzetben lévő áldozatról, hívd az Országos Kríziskezelő és Információs Telefont: 06-80-20-55-20 (éjjel-nappal ingyenesen, anonim hívható) vagy küldhetsz privát üzenetet a SZABAD ÉLET nevű FACEBOOK oldalra, ahol konkrét segítséget kaphatsz!

Célunk, hogy segítséghez jusson, aki ki akar szabadulni egy lehetetlen helyzetből – akit egy másik ember fogva tart, futtat, belőle él, magát eltartja, kizsákmányol, bánt, terrorizál és lelkileg, testileg sanyargat, fenyeget, megaláz.

ADOMÁNYGYŰJTÉS az áldozatok tájékoztatására és megsegítésére:

SZENT JAKAB SEGÉLYEZŐ ALAPÍTVÁNY
MagNet Bank: 16200209-00233846
Közlemény: Egy nő fogságban – Adomány

További információ a modernkori rabszolgaságról és a segítségnyújtásról: www.awomancaptured.com