Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál 2019

Immár 16. alkalommal rendezik meg a nemzetközi komolyzenei mesterkurzust és fesztivált 2019. július 24. és augusztus 5. között Tokajban.

„A zenészek ma mindenhol a hibák elkerülésére fókuszálnak, a Crescendón viszont mindenki a saját személyes lehetőségeire koncentrálhat.”

Christian Studler (SUI)
a CSI fuvolaművész-tanára

A szólóhangszeres-, kamarazenei- és énekkurzusok mellett számos más programból választhatnak az ifjú tehetségek, egyebek mellett lesz karvezetés-, korrepetició-, operajelenetek-, barokk-, ifjúsági és improvizációs kurzus is. Az idei év zeneileg változatos repertoárjában központi szerepet kap Joseph Haydn, akire halálának 210. évfordulója alkalmából emlékezünk.

A kurzuson tanító mesterek európai és amerikai zenekarok elismert szólistái, zene-, tánc- és képzőművészeti egyetemek tanárai, akik a világ több mint 25 országából érkeznek Tokajba.

A Crescendo Nyári Akadémia kiváló lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó-művészet területén, valamint segít a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben, mindezt egy versenyszellemtől mentes közegben.

Az akadémia különlegessége más mesterkurzusokhoz képest, hogy a tíz nap alatt a magas színvonalú zenei képzés mellett nagy hangsúlyt kap a diákok mentorálása, ebben coachok, pszichológusok, szakmai kerekasztal beszélgetések állnak rendelkezésükre. Sok visszatérő diák kedvenc eseménye a Nyári Akadémián, hogy esténként a világ minden tájáról érkező művésznövendékek kis csoportokban gyűlnek össze, és már a pályán lévő tanárokkal beszélgethetnek arról, mik a művészi pálya emberi nehézségei, hogyan lehet és érdemes egymást segítve haladni nem eltévedni a művészeti pálya útvesztőiben zenekartól operaházig Párizstól Berlinen át egészen Tokióig.

A korai kedvezményes jelentkezés határideje: 2019. február 28.

 

A 2019-es Crescendo Nyári Akadémia tanárai lesznek többek között:

Constance Fee (USA)

Detla David Gier (USA)

Christian Studler (SUI)

David Daly (IRL)

David Danel (CZE)

Meláth Andrea

Szabóki Tünde

Dallos Erika

Kállay Ágnes

Kemenes András

Rumy Balázs

Béatrice Reibel-Petit (FRA)

Reto Reichenbach (SUI)

Bővebb információ a határidőkről és a kurzusdíjakról az alábbi linken érhető el.

http://crescendoinstitute.org/hu/jelentkezes

 

Elérhetőségeink:

Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány

Királyi Pál utca 20.
Budapest, Hungary
1053

Tel./Fax: +36 1 321 7796

E-mail: [email protected]

Honlap: www.crescendoinstitute.org

Instagram: https://www.instagram.com/crescendosummerinstitute/

Facebook: https://www.facebook.com/crescendosummerinstitute