Jazz Kocsma – Deres Kornélia Bábhasadás című kötetének bemutatója

DERES KORNÉLIA BÁBHASADÁS CÍMŰ KÖTETÉNEK BEMUTATÓJA

 

Helyszín: Jazz Kocsma, Kálmány Lajos u. 14. 

Időpont: 2019. február 14. 20 óra.

Esemény megtekintése>>> 

 A szerzővel Szántai Márk doktorandusz beszélget. A bábhasadás idegrendszeri lárvaneszeit gitáron előállítja: Petrács Gábor.

BÁBHASADÁS (Jelenkor Kiadó, 2017)

A 30 éves szerző visszanéz. A Harminc csúcsáról (30 Peaks) visszatekint. Felcsúsztatja napszemüvegét a fejtetőre, aztán vissza. Belefotóz a szakadékba, szurdokba. De nem ereszti bő lére. Szemlél, szimatol, játszik: visz az irodalmi, színházi, filmes, zenés rengetegbe. Gazdag, bátran csengő. Exkluzív költészet. Ki beszél? Ki nevettet? Szaporodnak, sokszorozódnak a hangok, nézőpontok. Radikális mellérendelés, mégis: fegyelmezett a beszéd. Csendet csinál a fejekben. Bábok leszünk mind, de nem bergmani vagy biológiai értelemben. Átváltozunk, túlélünk, bábozódunk. Egyszer csak nem hasadunk tovább. És Deres nem adja (könnyen) a romantikát. Mert Deres nem felejt. Télen született. Egy Vízöntő. Újrarendezi a világot. Szembenéz, nem szerteszét. (Pollágh Péter, a kötet szerkesztője)

DERES KORNÉLIA

Költő, színháztörténész, az ELTE oktatója. Eddigi kötetei: Emma és Elefánt (mese, Babilon, 2018), Bábhasadás (versek, Jelenkor, 2017), Képkalapács: színház, technológia, intermedialitás (monográfia, JAK-Prae, 2016), Szőrapa (versek, JAK-Prae, 2011). A József Attila Kör színházi könyvsorozatának alapítószerkesztője, a JAK líraműhely jelenlegi vezetője.

SZÁNTAI MÁRK

Az SZTE BTK doktorandusza. A kortárs széppróza mellett előszeretettel merül el a krimik világában. Szabadidejében fut, túrázik és régi vasúti jegyeket gyűjt.

PETRÁCS GÁBOR

A Homo Ludens Project alternatív színházi társulat tagja, mellette fordításokon dolgozik. Szabadidejében képzőművészettel és zenével foglalkozik, valamint részt vesz zajzenei performanszokban.

Plakátterv: Balogh Ádám

A programot a József Attila Kör támogatja.
A belépés díjtalan.