MASZK – Perzsia Szegedre jön – Hajnóczy-nap

MASZK Őszi Kollekció 2018. október

ALTERRA – Régi Zsinagóga (Szeged, Hajnóczy u. 12.)

2018. október 18. csütörtök, 18.00

Perzsia Szegedre jön – Hajnóczy nap

Az SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszékén működő Hajnóczy Péter Hagyatékgondozó Műhely szövegelemező, vizuális-filmes kapcsolódási pontokat kereső Mesterkurzusa és a Műhely művészvendégeinek intermediális, performatív bemutatói egész nap, több helyszínen zajlanak. Az esti program helyszíne a Régi Zsinagóga.

20.00 DoN’t Eat Group: A halál kilovagolt Perzsiából – filmbemutató

Hajnóczy Péter kultregényének főszereplője az alkotómunka gyötrelmeivel, az identitás szorongató képlékenységével, az alkohol és az önpusztítás iránti legyőzhetetlen vággyal küzd. Akárcsak a 75 éve született és 38 éves korában májzsugorodásban elhunyt Hajnóczy. A film Szenteczki Zita színházrendező és Juhász András intermédia-művész közös produkciójának, A halál kilovagolt Perzsiából című színpadi játéknak a filmváltozata, Sőrés Zsolt improvizatív, virtuóz, élőben megszólaló kísérleti zenéjével kísérve.

A bemutatót beszélgetés követi az alkotók részvételével, a moderátor Jánossy Lajos író, kritikus, a litera főmunkatársa.

Az SZTE Őszi Kulturális Fesztivállal együttműködésben.

****************************

Bővebb információ és jegyvásárlási tudnivalók:

MASZK Egyesület (Szeged)

30/9959229 * [email protected]

www.maszk.hu * www.facebook.com/alterra.regi.zsinagoga

A MASZK Egyesület támogatói: Szeged MJV Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

Műsorváltozás lehetséges.