Októberi programok a Deák17 Galériában

A Deák17 Galéria októberben is sok izgalmas programmal vár mindenkit! Hónap végéig látogatható a képregényeket bemutató KÖLYKÖK+KÉPREGÉNYEK tárlat és október 18-án sor kerül a kiállítás katalógusának bemutatójára. Október 27-ig látható a HELLO ARTI! kiállítás is, ami a Galéria által kiírt kabalatervező pályázatra beérkezett legjobb diákmunkákat mutatja be. Mindkét kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozás kérhető, iskolai csoportok számára. Megjelent a Budapest zöld területeiről szóló Városi Zöld Füzet, amely a Városi Titkos Füzet folytatása!

Kiállítás
KÖLYKÖK+KÉPREGÉNYEK
2018. szeptember 7 – 2018. október 27.

Kortárs magyar képregény kiállítás gyerekeknek, gyerekekről. Az első igazi képregények több mint 100 évvel ezelőtt jelentek meg Amerikában, és míg korábban népszerűségük nem volt töretlen, manapság közkedveltségük egyre csak növekszik. Bármely korszakban vizsgáljuk ezt a műfajt, elmondható, hogy gyakran szereplői illetve publikuma is a gyerekek közül kerülnek ki.

Kiállító művészek: Baranyai András l Bernát Barbara l Cserkuti Dávid l Csordás Dániel l Felvidéki Miklós l Fritz Zoltán l Fritz-Majer Nóra l Ghyczy Csongor l Halter András l Kárpáti Tibor l Koska Zoltán l Kovács Viktória l Lanczinger Mátyás l Lakatos István l Oravecz Gergely l Pásztor Alexa l Sárdi Katalin l Stark Attila l Takács Anikó

Kurátor: ZSIGÓ Bianka

Program
KATALÓGUSBEMUTATÓ ÉS KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS A KÖLYKÖK+KÉPREGÉNYEK KIÁLLÍTÁSON
2018. október 18. 17:00 – 18:00

A Kölykök+képregények kiállítás kapcsolódó eseménye keretében bemutatjuk a kiállítási katalógust és kurátori tárlatvezetésre is sor kerül a tárlaton. A programra a belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kiállítás
HELLO ARTI!
2018. szeptember 12 – 2018. október 27.

Kiállítás a „Tervezd meg Artit, a Deák17 Galéria kabalafiguráját!” elnevezésű alkotói pályázatára beérkezett legjobb munkákból. Gyere el, és nézd meg, hogyan képzelték el mások a Galéria kabalafiguráját, Artit! A 2018-as kabalapályázat nyertese Utasi Krisztina. A kiállításhoz kapcsolódó kreatív bábkészítő foglalkozás, a Keltsd életre Arti barátait! csatlakozik a tárlat ideje alatt megrendezésre kerülő Design Hét programjához.

Foglalkozás
KELTSD ÉLETRE ARTI BARÁTAIT! – BÁBKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁS A DEÁK17 GALÉRIA KABALAFIGURÁJÁHOZ
2018. október 5 – 2018. október 19.

A foglalkozáson csoportok tervezhetik meg a Deák 17 Galéria kabalafigurájának, Artinak a barátait. De vajon kik lehetnek ARTI barátai? A foglalkozás során először Artival ismerkedhetnek meg a gyerekek, majd elképzelésüknek megfelelően elkészíthetik Arti barátját. Ezt követően egy közös játékra hívjuk egymást, amelynek során megmozgatjuk, életre keltjük a bábokat! A foglalkozásra 6-12 éves iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Időigény: 60 perc.

Városi Zöld Füzet
MEGJELENT A VÁROSI ZÖLD FÜZET, A 2016-BAN KIADOTT VÁROSI TITKOS FÜZET FOLYTATÁSA!

A Zöld Füzet segítségével az egész család felfedezősétára indulhat Budapest zöld területein, mert a kiadványban sok érdekes információ található a főváros parkjairól, kertjeiről és arborétumairól. A füzet kreatív feladatokkal és egy társasjátékkal is kiegészül, amelyek által a gyerekek és a felnőttek megismerhetik a városban élő állatokat és növényeket, a környezettudatos életmód jellemzőit, sőt a városi zöld területek legendáit is.

A Városi Zöld Füzet ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában (keddtől péntekig 10 és 18 óra között). Gyermekenként maximum 2 példány igényelhető a kiadványból.

Osztályok számára – nagyobb mennyiség igénylése esetén – minden esetben előzetes egyeztetés szükséges a [email protected] email címen, vagy a +361 266 0482 -es telefonszámon a kiadványok átvétele előtt.

A Városi Zöld Füzet online: http://www.deak17galeria.hu/varosi-zold-fuzet

 

Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitvatartás: Kedd – péntek: 10:00 – 18:00 / Szombat: 09:00 – 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva
A kiállítások és foglalkozások díjmentesen látogathatók.