Szentendrén látható először együtt hazánkban a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band

Varázslatos zenei szikraként érkezik a szentendrei MűvészetMalomba augusztus 17-én a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band. A két zenekar Szikra elnevezésű közös projektjében a kontinentális klezmer keveredik a Kárpát-medence jellegzetes tamburazenéjével, amelynek vitathatatlanul a Söndörgő az egyik legkiválóbb képviselője.

A Szentendrei Teátrum programjaként lesz hallható a két kiemelkedő zenekar közös zenei anyaga, a Szikra. A név találó: a két együttes találkozásakor rögtön kipattant a szikra, amit a közönség is átélhet augusztus 17-én a MűvészetMalom udvarán. Ráadásul különleges alkalom lesz ez, hiszen Magyaroszágon első közös lemezbemutató koncertjét tartja a két csapat.

Az Amsterdam Klezmer Band kezdeményezésére létrejött supergroup a bizonyíték arra, hogy jó zenészek kezében a hagyományos dallamokból is fergeteges buli kerekedik, belobban a tűz. A koncerten balkáni, cigány, klezmer dallamokat, a két zenekart ihlető kincseket és közös munkájukból kipattant kompozíciókat hallhat a közönség.

A Szentendrei Teátrum és Nyár különleges színházi bemutatókkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal várja a közönséget még 2018. augusztus 19-ig. A Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band közös koncertje a fesztivál egyik utolsó előadásaként fergeteges zenei élményt kínál a MűvészetMalomba látogatóknak.

Koncert dátum: 2018. augusztus 17., 20.30 – 22.00

Helyszín: MűvészetMalom (Bogdányi u. 32.)