TRIP to the Jungle

A TRIP to the Jungle egyszerre nosztalgikus és élenjáró esemény, aminek az azonos nevű állóhajó, a TRIP biztosítja a helyszínt július 20-án, azoknak a szerencsés utasoknak, akik hajójegyeiket felmutatják a fedélzetre lépve. Ezen az estén Pierrot és O.J. (is) lemezlovasokként keverik majd a… jungle-t.

 

„… műfaj, ami kéthavonta egy forradalmian új hangzással állt elő.”
Pánczél Gábor (DJ BOOLEK)

A kilencvenes évek hajnalán létrejött egy műfaj, ami kezdetben tisztán Angliában hódított, és ott is leginkább a föld alatt. A hipergyors tempójú breakbeat hardcore-ból jamaikai ízekkel kevert jungle, a londoni underground klubvilágban született és mutálódott egészen addig, míg úgy 1995-től drum and bass-nek nem hívták. A műfaj 1994-ben lett igazán népszerű, olyan lemezeknek köszönhetően, mint az M-Beat feat. General Levy Incredible-je, valamint a Guy Called Gerald Black Street Technology-ja.  A kilencvenes évek közepére egyre inkább egy átmenet képződött, amelynek következtében kifejlődött és előtérbe került a drum and bass. Manapság a jungle a drum and bass szinonimája lett.

Pierrot Fonogram – Magyar Zenei Díjas és EMeRTon-díjas zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer és játékfejlesztő, a Private Moon Studios vezetője és kreatív producere. Zenei pályája 1986-ban, még a középiskolás évek alatt indult. Ekkor vette fel a Pierrot művésznevet és a fél arcát takaró szomorúbohóc-maszkot, amely egy évtizeden át volt az ismertetőjegye. 1994-től elsősorban könnyűzenei producerként tevékenykedett; több tucat arany- és platinalemez fűződik a nevéhez. Színpadi művekhez és játékfilmekhez is komponált zenét. Produceri korszaka alatt számos magyar előadónak készített remixet jungle stílusban, ezek a verziók 2018. februárjában felkerültek a világhálóra, exkluzív mix formájában.

O.J. Sámson énekes-rapper-t, az aranylemezes Ganxsta Zolee és a Kartel egyik alapító tagjaként ismerte meg a nagyközönség, aki karrierjét lemezlovasként kezdte, hosszú ideig rezidens dj-ként keverte a zenét az egykori E-Klub-ban. 1998-ban zöldre festett hajjal, őrült módjára gajdolta, hogy Yaga-Yaga. Tettestársa Pierrot volt, akivel szövetkezve kitalálták a plastic jungle stílust, amely O.J. első albumának alcíme is lett. Az O.J. jelentése egyébként Original Junglist, tehát az eredeti „junglistát” takarja. Mind a ketten szerelmesei a jungle zenének, főleg a korai hangzásnak, amely őshazájában, Nagy-Britanniában, főleg a feketék körében volt rendkívül népszerű.

Esemény:

https://www.facebook.com/events/1741081882640051/