Gyulai Várszínház – Duda Éva Társulat: Virtus

Újhullámos cirkusz varázslatos helyszínen, a Gyulai Várszínház Tószínpadán

Honnan is indul a történet? Hőseink útra kelnek, hogy egy igazi turnéra indulhassanak kis hazánkban. Elsőnek Gyulát veszik célpontba, és hamarosan meg is érkeznek a történelmi vár mellett található kis tóhoz, melynek közepén található színpadon mutatják meg, hogy milyen is az igazi magyar virtus.

Egy cirkuszi társulat próbájába csöppenünk bele, melynek tagjai közt barátságok és szerelmek szövődnek, a testvérek hol játszanak, hol civakodnak, lányok kacéran, fiúk fontoskodva évődnek, miközben jelen van a kis főnök, sőt, a nagy is, de itt tartózkodik a legnagyobb hazafi is köztük. Vagyis pont mint mi, nézők, a különbség mindösszesen annyi, hogy az események földön és levegőben egyaránt játszódhatnak, sőt, tanúi lehetünk az első nemzetközi kúszó világversenynek is. Nem láttak még ilyen versenyt? Hát akkor itt a kihagyhatatlan alkalom!

A VIRTUS humorral és könnyedséggel átszőtt előadás, melyben minden nemzeti: a ruhák, a díszlet, a zene és a játék is. Igazi kelet-európai életérzés magyar lelkületből: fellengzős érzelmek, hősködő ritmus, bánatos kesergés, dicső lózungok, és mindez virtuóz táncokkal és játékos beavatással minden korosztály számára.

Testközelben a történelmi várral, egy hamisítatlan nyáresti szórakozás vár mindenkire, aki ellátogat a Gyulai Várszínházba július 19-én, sok vidámsággal, groteszk tükörrel, akrobatákkal, élőzenével, tűzzsonglőrökkel és sok-sok tánccal!

A Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva, sajátosan magyar ízzel, Szirtes Edina Mókus és Kunert Péter zenéjével, a Tűzmadarak és a Freak Fusion Cabaret artistáival és a Duda Éva Társulat táncművészeivel.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1809954229064222/

VIRTUS

Július 19. 20:30, Gyulai Várszínház

Előadók: Egyed Bea, Jessica Simet, Gaál Júlia, Takács László, Grecsó Zoltán, Csuzi Márton, Rusu Andor, Újvári Milán, Kecskés Ábrahám

Cirkuszművészek: Zoletnik Zsófia, Mező András

Akrobaták: Fehér Ádám, Nguyen Péter

Fénytervező: Payer Ferenc

Tér, díszlet, látvány: Duda Éva

Zenei előadók: Szirtes Edina Mókus, Cserta Balázs, Földes Gábor, Kovács Ferenc Öcsi

Zeneszerző: Szirtes Edina Mókus, Kunert Péter

Produkciós vezető: Czveiber Barbara

Koreográfus – Rendező: Duda Éva

www.evaduda.net