Én és a környezet

KIÁLLÍTÁSAJÁNLÓ

A szegedi egyetemen több ezren végeznek évente, informatikusok, jogászok, tanárok – mondhatni, hétköznapi foglalkozást űző emberek. Ám különlegesen kreatív, intenzíven alkotó emberek is végeznek egyetemünkön: képzőművészek. A grafikusoktól, a festőkön át, a síküveggel dolgozó művészig. Az ő hétköznapjaikat sokkal nehezebb lehet elképzelni, mint egy kémikusét vagy tolmácsét, hiszen az aktív munkavégzés legfőképpen a saját akaratuk szerint működik. Egy hivatásos képzőművész állandóan alkot, számára minden ihletforrás lehet, az ő szeme nem csak az aláírandó papírokra koncentrál: a hétköznapon is túlhalad. Számára a környezet a múzsa. Ami megérinti, vászonra, papírra, üvegre vetheti, megjelenítve az élmény legbensőbb lényegét: egy tárgyelemet, önmagát, vagy egy érzést, pusztán színekkel és formákkal. Az „Én és a környezet” című kiállítás is ezt a jelenséget járja körül, frissen diplomázott képzőművészek alkotásait láthatja a közönség. Az alkotók saját élményeiket, a környezethez fűződő viszonyukat jelenítik meg a kiállított műveken, a lírai absztrakt műfajától, a síküvegen át, az önarcképig.

A kiállítás két héten keresztül látogatható a Tiszatáj Szalonban: június 18-tól júluis 1-ig, hétköznapon 13 órától 17 óráig.

Kiállító alkotók: Pigniczki Kata, Kovács Anna, Nagy Nikolett, Erdélyi Andrea, Antal Kitti, Bereczki Adrienn, Szabó Melinda, Szabó Zita, Farkas Alexandra.