Folytatódik az Aranyfeszt!

AZ ONLINE AMATŐR KÖZÉPISKOLAI RÖVIDFILM FESZTIVÁL ÉS VERSENY ÁPRILIS 30-IG VÁRJA A MÁSODIK FORDULÓRA A VIDEÓKAT!

A hat fordulós verseny első körében három nevezés érkezett, amelyek már biztosan részt vesznek a döntőben. A közönségszavazáson legtöbb szavazatot kapott film alkotói ajándékban részesültek.

Az Arany János 200 Emlékév keretében középiskolásoknak meghirdetett online rövidfilm-fesztivál és verseny Arany Jánosról vár 1-20 perces rövidfilmeket. Tartalmi és formai kikötések nincsenek, minden olyan középiskolások által készített mozgókép és animáció részt vehet a vetélkedésben, amely művein, életén vagy bármilyen más aspektusán keresztül kapcsolódik Arany Jánoshoz.

Versenykiírás >>>

A KEDD Animációs Stúdió szervezésében zajló verseny különlegessége, hogy fél éven keresztül tart, és havonta, összesen hat fordulóban lehet pályamunkákat beküldeni. Egy alkotó, alkotócsapat több filmmel és több fordulóban is nevezhet. Az egyes fordulók végén a közönség szavazza meg, melyik három alkotás jut a szakmai zsűri elé, így összesen 18 mű kerül a döntőbe. A Fesztivál Nagydíja mellett kiosztásra kerül a Legjobb Színész/Színésznő, a Legjobb Rendezés, a Legjobb Animációs Film Díja, a Közönségdíj, valamint a Legeredményesebb Iskolák Különdíja is. A szakmai zsűri 2018 októberében nagyszabású Díjátadó Gála keretében adja át az értékes díjakat.

Az első forduló eredménye

Makó, Nyíregyháza, Zalaegerszeg – három vidéki nagyvárosból érkezett be az első három alkotás, amelyek így már biztosan döntősök. Ebből kettő csoportos alkotás: gimnáziumi osztályközösségek dolgozták fel Arany egy-egy balladáját. A harmadik, Arany utolsó, betegséggel teli napjait által inspirált, személyes hangvételű művet egy diák készítette.

Az első fordulóra beérkezett videók megtekinthetők az Aranyfeszt YouTube oldalán!         

A közönség szavazati alapján márciusi első fordulót a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziumának alkotócsoportja nyerte a Tengeri hántás című munkájával. Gratulálunk nekik és a filmet rendezőként is jegyző tanárnőjüknek, Dömötörfi Nórának! A fesztivál a nyertes munka alkotóit Csodák Palotája belépőjeggyel lepte meg. 

A második forduló

A versenyre még öt alkalommal, minden hónap utolsó napjáig lehet munkákat beküldeni  augusztus 31-ig. A második fordulóra április 30-ig lehet új vagy akár már elkészült Arany-rövidfilmekkel nevezni.

További információ:

Projektvezető: Csejdy Réka | [email protected] | [email protected] | + 36 70 416 9134 | www.aranyfeszt.hu