ARANYFESZT – Hathónapos Online Amatőr Rövidfilm Fesztivál középiskolásoknak

Az ARANYFESZT szervezői márciustól–szeptemberig folyamatosan várják a 14-19 éves középiskolás diákok Arany János művéből vagy életéből készített videóit. A verseny 6 hónapja alatt egy diáknak több videó beküldésére nyílik lehetősége.

A minimum 1 – maximum 20 perces videók esetében műfaji megkötés nincs. A pályázat szabályai szerint egy diák több videóval is nevezhet, így esélye van minden hónapban továbbjutni, és ezzel annak az esélyét is megnöveli, hogy a Díjátadó Gálán az övé lesz az ARANYFESZT nagydíjainak egyike.

A verseny két körben zajlik. A március-augusztus közötti elődöntőben a közönség szavazatai alapján kerül ki 3-3 továbbjutó minden hónapban, így összesen 18 videó kerül a döntőbe. Október 1-10 között a közönségnek ismét lehetősége nyílik zsűrizni. Az itt legtöbb szavazatot kapott videó kapja a közönségdíjat. Az 5 főből álló szakmai zsűri a leadási időszak lezárása után a közönség által legjobbnak ítélt 18 videó közül választja ki a fesztivál legjobbjait. A fesztivál Díjátadó Gálával zárul, melynek időpontja 2018. október 13.

A részletes pályázati leírás az ARANYFESZT honlap oldalán a www.aranyfeszt.hu-n olvasható.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/aranyfeszt2018/

Instagram: https://www.instagram.com/aranyfeszt/