E-MIL-este a magyar széppróza napja alkalmából

Szatmárnémeti, Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy, 2018. 02. 19.

Az idei évtől kezdve február 18-án a magyar széppróza napját ünnepeljük. Az időpont – a Magyar Írószövetség kezdeményezésére – Jókai Mór születésnapjára esik. Február 12-e és 23-a között több mint száz irodalmi program zajlik szerte a Kárpát-medencében, melyeknek  szervezésébe több mint ötven kulturális intézmény és szervezet kapcsolódott be. A rendezvénysorozat fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). A helyszínek és programok teljes listája elérhető a magyar széppróza napja honlapján: http://www.magyarszepprozanapja.hu/index.html?utm_source=foter_ro&utm_medium=link&utm_campaign=foter_ro_201802

A Magyar Írószövetség felkérésére az E-MIL három felolvasóesttel járul hozzá az ünnephez:

  1. február 19-én, hétfőn:
  • Fischer Botond, Király Farkas és Márton Evelin a Szatmárnémeti Északi Színház kávézójában (Horea u. 3.) lép fel este hat órától. Beszélgetőtársuk Kereskényi Sándor.
  • A sepsiszentgyörgyi Tein Teahouse-ban (Szabadság tér 2.) Bogdán László, Vida Gábor és Serestély Zalán olvas fel – ugyancsak este hat órai kezdettel – Szonda Szabolcs moderálásával.
  • György Attila, Molnár Vilmos, valamint Király László a kolozsvári Café Bulgakovban lép közönség elé este hat órai kezdettel, Demeter Zsuzsa kérdezi őket a prózaírás műhelytitkairól.