Tiszatájonline | 2017. március 19.

Attention! Itt adják a SZESZT!

SZEGEDI EGYETEMI SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ
Második alkalommal kerül megrendezésre az immár nemzetközivé vált esemény, a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó. Figyelemfelkeltő versenyprogram, effektív találkozások, szakmai beszélgetések, és mind itt, nálunk. Mondhatnánk azt is: végre, de nem mondjuk, csak nagyon szurkolunk, hogy ez megmaradjon, hagyománnyá váljon, és népszerűsítse azt, amit kell. Várost, színházat, játszókat, az egyetemi színházi életet […]

SZEGEDI EGYETEMI SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ (2017. MÁRCIUS 17–20.)

Második alkalommal kerül megrendezésre az immár nemzetközivé vált esemény, a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó. Figyelemfelkeltő versenyprogram, effektív találkozások, szakmai beszélgetések, és mind itt, nálunk. Mondhatnánk azt is: végre, de nem mondjuk, csak nagyon szurkolunk, hogy ez megmaradjon, hagyománnyá váljon, és népszerűsítse azt, amit kell. Várost, színházat, játszókat, az egyetemi színházi életet.

A Fesztivál hangulatért a megnyitón fellépő Szegedi Egyetemi Énekkar gondoskodott. Kedves dallamokat repítettek a Rektori Épület Átriumába, ahol Dr. Marsi István dékán úr (SZTE JGYPK) dicsérte a színházak szegedi randevúját, köszöntötte a találkozó résztvevőit Varga Norbert művészeti vezető is, és tulajdonképpen igen örült mindenki mindenkinek.

A Naked SZESZ-koncert hangulatos felütés gyanánt szólt a Pincéből, megzenésített versekre sörözhetett a frissen megérkezett egyetemi színjátszók zöme, majd a Kamakiri Dance Company (Szeged) alkotói vitték tovább a fesztiválozó kedvet. Lelkes-vidám koreográfiák a Zug színház és művészeti tetthely színpadán, később az IEAS Theatre and Drama (Debrecen) angol nyelvű előadásán vehettünk részt, Carlos Morton: Brown Buffalo címmel. Aktuális, különös színházi vállalkozások ezek, melyeket minden esetben  szakmai beszélgetések zárnak. A zsűri tagjai ezúttal Barnák László színész-rendező, Rédei Roland színművész, Kiss Ágnes bábszínész, Büky Bea színész és Balog József, a MASZK egyesület vezetője lesznek.

A három napos rendezvény során láthatjuk még az SGR Project (Székelyudvarhely): Szárnyak című előadását, jelen lesz a Homo Ludens Project – MASZK Egyesület: KZ oratórium című darabja, a DESZ Alkalmi Társulata jön a „…de mivel saját képmására teremtetett…” című színpadi etűd sorával, lesz Avala Express 20 a Magyarországi Szerb Színház bemutatójaként, valamint a SZESZ fellép Pintér Béla: A Démon gyermekei című darabjával a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában, a Zugban a Mégis Társulat (Budapest): Merre?, a KVAZÁR Eseménytér – DESZ: Kirké avagy kalandozások a disznóólban szintén a Kisszínházban lesz látható Formanek Csaba rendezésében, végül de nem utolsósorban a Hungi Vigadó is helyszínné lépett elő, és ott lesz látható majd fel a Janus Egyetemi Színház (JESZ) (Pécs): K-Egy ország két lóért című produkciója.

Mindenkinek kellemes csemegézést, ki-és bekapcsolódást kívánunk!

Drubina Orsolya

A SZESZT teljes programja >>>